Programma

Het volledige programma staat online.

Informatie over de Kok Wooncenter Halve van Hoogland vind je hier. Klik hier als je het programma van Altis in een het kalenderoverzicht (zie hieronderaan deze pagina) wil hebben.

Het programma kan altijd gewijzigd worden en is dus onder voorbehoud. Je kunt het programma het best bekijken via de Agenda modus. Ook kun je de activiteiten via Categories en Tags zo filteren dat je precies die activiteiten ziet die voor jou interessant zijn. Met bijvoorbeeld de filter Muziek zie je alle feestavonden en artiesten. Wil je het filter weer uitzetten klik dan op X bij de knop Categories. Met de knop Tags kun je alle onderdelen vinden die jij interessant vindt. Het filteren kan even duren.

Er zijn meer pagina’s met programma onderdelen. Je ziet niet alles in één keer. Klik op de knop < of op > om meer info op te vragen van een volgende dag of vorige dag. Deze vind je links van deze pagina onder Categorieën en Labels. Onder aan de pagina staan de knoppen <  > ook.
Met de knoppen “- Sluit alles” en “+ Open alles” kun je alle programma informatie uitgebreid zien (+ Open alles) en wil je alleen de titels zien dan klik je weer op “- Sluit alles”. Met het kalender icoon waar de maand genoemd staat (links onder deze tekst) tussen < en > in, kun je op een datum klikken en dan krijg je de onderdelen van die dag te zien. Met de knoppen  <    >  navigeer je in het programma van die dag. Kies met de Agenda (rechtsonder deze tekst), de dag waarvan je het programma wilt zien.
Met categoriën kun je de onderdelen van jouw voorkeur zien, of kies een label om te filteren.

Programmablad
Het programmablad verschijnt in de laatste week van augustus en wordt woensdag 23 augustus 2017 huis aan huis verspreid in brievenbus zonder (nee/nee  of  nee/ja) sticker op je brievenbus. Het verspreidingsgebied is Hoogland, oude kern Hooglanderveen, Schothorst, Nieuwland, Kattenbroek en Zielhorst.   Daarnaast zijn er (vanaf 1 september) diverse verspreidpunten waar je het blad gratis kunt ophalen (op=op).

Je kunt het complete blad vanaf augustus downloaden [dit is nog de 2016 editie pdf downloaden (8MB)]

aug
23
wo
Programmablad in je brievenbus
aug 23 @ 16:00 – aug 24 @ 18:00

Als je in het verspreidgebied (Hoogland, oude kern Hooglanderveen, Kattenbroek, Zielhorst, Schothorst en Nieuwland) woont en je hebt geen nee/nee en geen nee/ja sticker op je brievenbus dan krijg je het programmablad bezorgd samen met de weekkrant Amersfoort NU. Geen blad gekregen? Haal hem dan vanaf 1 september bij een verspreidpunt.

sep
7
do
Start vrije verkoop feesttent-avonden @ Dorpshuis De Neng
sep 7 @ 19:00 – 21:00

Donderdag 7 september van 19.00 tot 21.00 uur start de vrije verkoop van toegangskaarten in Dorpshuis De Neng (Engweg, Hoogland). Bij de verkoop van toegangskaarten in De Neng kan niet gepind worden. Vanaf vrijdag 8 september zijn toegangskaarten te koop bij Café‐bar De Kolkrijst (Zevenhuizerstraat, Hoogland) en Primera Brundel, Hamseweg).

Bij de verkoop geldt een maximum aantal van twee toegangskaarten per persoon voor de donderdag‐, vrijdag‐ en zaterdagavond. Voor de Pre‐Party, het Dreesfeest en het Zomercarnaval geldt geen maximum aantal kaarten.

 

sep
8
vr
Pre-Party met 538 DJ’s on Tour @ Concordia
sep 8 @ 20:30 – 23:59
Pre-Party met 538 DJ's on Tour @ Concordia | Hoogland | Utrecht | Nederland

Het is weer tijd voor een party voor alle jongeren van 12 t/m 16 jaar! Op vrijdagavond 8 september organiseren JOHO en Stichting Dorpsfeest Hoogland in Concordia het eerste feest van het Dorpsfeest Hoogland 2017!

De 538 DJ’s on tour staan dan op het podium van Concordia aan de kerklaan in Hoogland.  Dus kom met al je vrienden naar deze party, want dit mag je niet missen.

Zet vrijdag 8 september in je agenda! Het feest begint om 20.30 uur en eindigt om 23.59 uur. Vergeet niet op tijd je toegangskaarten voor de avond te kopen. Dat kan alleen tijdens de voorverkoop (vanaf dinsdag 29 augustus) en de vrije verkoop (vanaf donderdag 7 september) en NIET aan de deur bij Concordia. Tijdens de Pre‐Party wordt geen alcohol geschonken. Medewerkers van JOHO en Stichting Dorpsfeest Hoogland zijn de gehele avond aanwezig.

sep
13
wo
Onthulling cadeau en daarna Vuurwerkshow @ Dorpshuis de Neng / Dorpsfeestterrein
sep 13 @ 19:15

25 jaar Dorpsfeest Hoogland willen we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Op woensdagavond 13 september om 19.15 uur geven we het startsein voor Dorpsfeest Hoogland 2017. Dat doen we met het onthullen van een cadeau aan Hoogland bij dorpshuis de Neng en een spectaculaire vuurwerkshow op het hoofdterrein van Dorpsfeest Hoogland in Stadspark Schothorst.

Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

 • 19.15 uur start bij Dorpshuis De Neng, Engweg 7
 • 19.20 uur onthulling cadeau aan Hoogland
 • 19.35 uur start lopen naar het veld van Dorpsfeest Hoogland Stadspark Schothorst
 • 20.15 uur iedereen op het veld
 • 20.20 uur start vuurwerk
 • 20.35 uur einde vuurwerk
sep
14
do
Zomercarnaval met imitator Andre Hazes en look-alike André van Duin @ Feesttent
sep 14 @ 11:00 – 14:00

Voor mensen met een (verstandelijke) beperking organiseert het Dorpsfeest Hoogland in samenwerking met de Lions Club Hoogland alweer voor de 6e keer het gezellige Zomercarnaval!

Het Zomercarnaval is op donderdag 14 september van 11.00 tot 14.00 uur in de feesttent van Dorpsfeest Hoogland. Dit jaar speciaal voor jullie een optreden van imitator André Hazes en lookalike André van Duin. Beide André’s maken er met veel entertainment, humor en een  aanstekelijke enthousiasme een echt feestje van!

Dweilorkest De Turfstampers uit Hooglanderveen, met gezellige meezingers en polonaise, ontbreken niet.
En ook de Carnavalsvereniging De Hooge Narren uit Hoogland komt gezellig carnaval meevieren.
Bij binnenkomst krijgt elke bezoeker een leuke attentie en wie het mooist verkleed is, wint een prijs!

Beachvolleybaltoernooi @ Dorpsfeestterrein
sep 14 @ 18:30

Zin om gezellig mee te doen met het leukste beachvolleybaltoernooi van Hoogland en omstreken? Op donderdagavond 14 september om 18.30 uur kan je strijden voor de eerste plek en de roem! Het team moet bestaan uit minimaal 4 spelers waaronder in ieder geval 1 dame! Inschrijfgeld is 20 euro en inschrijven
gaat via www.dorpsfeesthoogland.nl/beachvolleybal.

10th Night of Hoogland met Sint Caecilia, Lee Towers, Anita Meyer en Pater Moeskroen @ Feesttent
sep 14 @ 19:30 – 23:30
10th Night of Hoogland met Sint Caecilia, Lee Towers, Anita Meyer en Pater Moeskroen @ Feesttent | Hoogland | Utrecht | Nederland

Ervaar een bruisend concert van Sint Caecilia op donderdagavond 14 september. Met een gastoptredens van niemand minder dan Lee Towers en Anita Meyer en een afsluiting met Pater Moeskroen! De feesttent is al om 19.30 uur open, dus kom op tijd. Het concert begint omstreeks 20.00 uur. Reken maar dat dit echt een heel bijzondere avond wordt.

Sint Caecilia
Het fanfare orkest van Sint Caecilia staat garant voor een fantastische muzikale avond. Tijdens de 10th Night of Hoogland spelen de leden van het orkest onder leiding van Theo Bleeker bekende nummers. Ook begeleiden zij onze speciale gasten Lee Towers en Anita Meyer.
Lee Towers
Deze Rotterdamse zanger en ondernemer is een fenomeen en wordt ook wel gezien als ‘De Nederlandse Sinatra’ met een zeer eigen identiteit. Lee Towers scoorde hits met de nummers ‘You’ll Never Walk Alone’, ‘I Can See Clearly Now’ en ‘Walking On Sunshine’.
Anita Meyer
Al meer dan 30 jaar staat Anita Meyer aan de top van het Nederlandse entertainment! In 1981 brak ze door met de nummer 1 hit ‘Why Tell Me Why’. Daarna volgden hits als ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’, ‘Idaho’ en ‘The One That You Love’. Tijdens de concerten van Lee Towers in Ahoy zongen ze samen ‘Run To Me’, dat ook weer een dikke nummer 1 hit werd!
Pater Moeskroen
Na het concert van St. Caecilia met Lee Towers en Anita Meyer, neemt Pater Moeskroen het stokje over en tovert de zaal om tot een feestende massa! Pater Moeskroen een begrip in menig kroeg, feesttent of festival met knallende feestnummers, maar ook met meeslepende ballades.

 

sep
15
vr
Dreesfeest Alles Inclusief @ Feesttent
sep 15 @ 10:30 – 13:30
Dreesfeest Alles Inclusief @ Feesttent | Hoogland | Utrecht | Nederland

Op vrijdagmorgen 15 september zijn alle senioren uit Hoogland en omstreken weer welkom op het Dreesfeest. Van 10.30 tot 13.30 uur worden hapjes, drankjes en een heerlijke lunch in de feesttent van het Dorpsfeest Hoogland aangeboden. Dus alles is weer lekker inclusief. De advies richtleeftijd is vanaf circa 55/60 jaar.

Dit jaar zijn Jan Keizer en Anny Schilder van de partij. Natuurlijk ken je die van BZN en het wereldberoemde ‘Mon Amour’. Zing mee en haal samen met Jan en Anny herinneringen op. Maar dat is nog niet alles. Peter Bruys zal liedjes van toen met zijn accordeon vertolken. Ieder kan meezingen, want het jeugdsentiment komt zeker weer naar boven.
Tot slot zal Hooglander in hart en nieren Henk van Middelaar (presentator en schrijver) een voordracht geven.

Let op: Parkeren of bezoekers afzetten via het terrein van De Eemruiters, Engweg 115 in Hoogland. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Toegangskaarten te koop vanaf dinsdag 29 augustus bij Primera Brundel en Café Bar de Kolkrijst (Edo)

Surprise Party Feestavond @ Feesttent
sep 15 @ 19:30 – sep 16 @ 00:30
Surprise Party Feestavond @ Feesttent | Hoogland | Utrecht | Nederland

Op vrijdagavond 15 september wordt het vanaf 20.00 uur super gezellig in de feesttent! Wie komen er
allemaal optreden? Dat is de grote verrassing! Maar één ding is zeker: hier wil je, nee MOET je bij zijn!
Kom op tijd, de eerste act begint al vroeg in de avond om 20.30 uur. Daarom is de feesttent al om 19:30 uur open zodat je NIX mist.

Maar liefst vijf artiesten
Deze Surprise Party op vrijdagavond vergeet je niet snel, want we vieren onze 25ste verjaardag met een
heel bijzonder programma: het beste van 25 jaar Dorpsfeest Hoogland. Er komen maar liefst vijf artiesten
die de afgelopen 25 jaar voor een onvergetelijke optreden hebben gezorgd. Dat kan lang of kort geleden zijn,
maar wie het zijn, dat houden we geheim tot vrijdagavond. Spannend he?!

Marcel Fisser Band
Wat we wel kunnen verklappen, is dat deze drie uur durende Surprise Party wordt
begeleid door een van de beste bands die Nederland rijk is: De Marcel Fisser Band!
Ze zijn bekend van de televisieprogramma’s ‘De zomer voorbij’ en ‘De beste zangers
van Nederland’. De band heeft bijna elke artiest wel eens begeleid. Maar wie ze
vanavond voor zich hebben staan, dat is natuurlijk de vraag…

Kroegenstraat @ Dorpsfeestterrein
sep 15 @ 20:00 – 00:30

Onze Kroegenstraat tijdens Dorpsfeest Hoogland is een groot succes: drie tenten met een eigen muziekprogramma op vrijdag, zaterdag en zondag. Waag een dansje in Muziekcafé ‘De Stille Veener’, drink rustig een biertje onder het genot van Nederlandstalige muziek in Molenbar ‘De Vriendschap’. Of ga helemaal los in Aprèsski bar ‘Halfweg’. Er is echt voor elk wat wils!

sep
16
za
Spring- en dressuurwedstrijden @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 09:00 – 17:00

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Spring- en dressuurwedstrijden @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 09:00 – 17:00

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden lage limiet regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 09:45 – 10:00

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden lage limiet nationaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:00 – 10:15

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Hackney’s lage limiet regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:15 – 10:30

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Creatieve Straat @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Op zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur staan in de Creatieve Straat heel veel kraampjes met hippe, trendy, eigentijdse creatieve ideeën en creaties. Denk hierbij aan steigerhouten
meubelstukken, shawls, tassen, cup cakes en natuurlijke producten. En… we hebben weer een aantal nieuwe deelnemers, dus kom zeker even langs. Een creatief hapje en drankje ontbreken niet in deze gezellige straat!

Kinderboerderij @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Kinderboerderij
Alle boerderijdieren zijn weer in topvorm en kunnen niet wachten! Zij maken de kinderboerderij weer een onderdeel
om niet aan voorbij te lopen. Toegang is gratis, kinderen onder begeleiding.

Kinderplein met spelletjes, draaimolens en speeltoestellen @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Kinderplein
Koop een spelletjeskaart om verschillende spelletjes te spelen op het kinderplein! Er zijn ook leuke speeltoestellen, je kunt een stoere airbrush tattoo laten zetten of je laten schminken! Daarnaast kun je een ritje maken in de draaimolen, de zweefmolen of een rondje maken in de Hawaiicars.

Lasergamen @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Wie liever meer actie wil, kan gaan lasergamen! In een grote opblaasbare arena kun je de strijd aangaan met de laserguns!

Pret met reptielen! @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Pret met reptielen!
Dit jaar zijn er ook reptielen aanwezig op het Dorpsfeest. Daarmee mag je op de foto en je kunt de verzorgers allerlei vragen stellen. Betreden is wel op eigen risico en kinderen mogen alleen onder begeleiding van volwassenen naar binnen. Toegang is een ½ muntje per kind voor 15 minuten.

Schminken @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Laat je voor 1 munt schminken in een leeuw, vlinder of ander leuk dier.

SkyWatch naar 40 meter hoogte! @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Durf jij in de Sky-Watch?
Met de SkyWatch word je met 24 personen tegelijk tot wel 40 meter omhoog gehesen, letterlijk met je hoofd ‘in the cloud’. Vanaf die hoogte heb je een fantastisch uitzicht over het feestterrein en de omgeving. Deze extreme attractie is er op zaterdag en zondag en is voor alle leeftijden. Voor maar twee muntjes beleef je een magisch moment dat je niet snel vergeet!

Tatoeage zetten @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Wil je zo’n stoere Dorpsfeest Hoogland tattoo? Vanaf 2 muntjes (inclusief verwijderdoekje) kun je een airbrushtattoo laten zetten die met speciale verf op je huid wordt gespoten. De tattoo blijft 2 tot 14 dagen zitten.

Trampolinespringen @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 17:00

Ben je graag actief in de buitenlucht? Spring dan een gat ‘in the cloud’ op een van de trampolines!

Tuigpaarden hoge limiet regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:30 – 10:45

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden hoge limiet nationaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 10:45 – 11:00

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Hackney’s hoge limiet regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 11:00 – 11:15

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden ereklasse regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 11:15 – 11:30

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden ereklasse nationaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 11:30 – 11:45

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Grand National Team dressuurshow @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 11:45 – 12:05

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Workshops en KunstLab @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 12:00 – 17:00

In het Kunstlab kun je gezellig aanschuiven om een mooi kunstwerkje te maken dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Voor 1 of 2 muntjes is allerlei materiaal aanwezig om een bijzonder werkstukje te maken. Je kunt met klei,
verf, wol en hout aan de slag. Wil je liever iets technisch doen of een 3D tekening maken? Het kan allemaal in het KunstLab!

Hackney’s ereklasse regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 12:05 – 12:20

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden fokmerries nationaal/regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 12:20 – 12:35

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden fokmerries nationaal/regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 12:20 – 12:35

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Springclinic door Lammert Laseur @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 12:35 – 12:50

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Goochelcabaretshow met Hans Zimmerman @ Theaterplein
sep 16 @ 13:00 – 18:00

Op zaterdag én zondag kun je op het feestterrein kijken naar de grappige goochelcabaretshow van Hans
Zimmerman in zijn Castello. Op zondag bieden Delinius, De Wasmannen en Moes een gevarieerd straattheaterprogramma. Delinius is het kleinste taxibusje ooit. Het busje gaat pas rijden als deze vol is. Maar wanneer dat is en waar de rit naar toe gaat, dat wordt daarbij niet verteld.

De Wasmannen zorgen dat je tijdens Dorpsfeest Hoogland schone handjes hebt. En Moes treedt op voor de allerkleinsten van 2 tot 6 jaar met een verhaal van appels tot… Moes!

Muziektent met o.a. Reinaldo Lopez en Blue Basement @ Dorpsplein
sep 16 @ 13:00 – 18:00

Zaterdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur kun je genieten van muziekoptredens in de Muziektent op het Dorpsplein (bij de buitenbar).

 • 13.00 uur Diverse lokale acts en optredens
 • 16.00 uur Reinaldo Lopez
 • 17.00 uur Blue Basement
Muziektent met o.a. St. Caecilia, Beatrix Brass Band en Later Als Je Big Band @ Dorpsplein
sep 16 @ 13:00 – 18:00

Op zondag kun je van 13.00 tot 18.00 uur genieten van muziekoptredens in de Muziektent op het Dorpsplein (bij de buitenbar).

 • 13.00 uur St. Caecilia
 • 14.00 uur Beatrix Brass Band
 • 15.00 uur De Turfstampers
 • 15.30 uur Mooi Weer Op Straat
 • 16.30 uur Kapelloos
 • 17.00 uur Later Als Je Big Band
Sterrenslag @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 13:00 – 17:00

Op zaterdag 16 september organiseert JOHO! voor de negentiende keer het super sportieve evenement Sterrenslag met als thema ‘In the Cloud’. Want alle deelnemers aan Sterrenslag zijn natuurlijk in de wolken dat Dorpsfeest Hoogland 25 jaar bestaat. De spectaculaire Sterrenslag activiteiten vinden vanaf 13.00 uur plaats naast de feesttent. Leuk om mee te doen, maar zeker ook leuk om naar te kijken!

Meedoen
Ben je 16 jaar of ouder en wil je meedoen aan Sterrenslag met je bedrijf, je buren of je vrienden? Houd dan Facebook
(www.facebook.com/dfhoogland) goed in de gaten! De inschrijfkosten voor Sterrenslag zijn € 35,00 per team van 6 tot 10 personen.

Vragen?
sterrenslag[@]dorpsfeesthoogland.nl

Hackney’s damesklasse regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 13:05 – 13:25

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden damesklasse (2wielig) nationaal/regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 13:25 – 13:45

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Ponyrijden @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 13:30 – 17:00

De pony’s van Manege Groenendaal laten kinderen graag een rondje op hun rug rijden. Een ponyrit kost ½ muntje per rondje en maximaal twee rondjes per keer voor 1 munt.

Hackney’s Competitie Noord @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 13:45 – 14:00

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Horse boarding @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 14:00 – 14:20

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Tuigpaarden vierspan NK @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 14:20 – 14:40

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Hackney’s tweespan regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 14:40 – 14:55

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Grand National Team jockeyrace @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 14:55 – 15:15

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Kroegenstraat @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 15:00 – 17:00

Onze Kroegenstraat tijdens Dorpsfeest Hoogland is een groot succes: drie tenten met een eigen muziekprogramma op vrijdag, zaterdag en zondag. Waag een dansje in Muziekcafé ‘De Stille Veener’, drink rustig een biertje onder het genot van Nederlandstalige muziek in Molenbar ‘De Vriendschap’. Of ga helemaal los in Aprèsski bar ‘Halfweg’. Er is echt voor elk wat wils!

Tuigpaarden tweespan ereklasse nationaal/regionaal @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 15:15 – 15:30

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!

Hackney’s onder het zadel @ Dorpsfeestterrein
sep 16 @ 15:30 – 15:45

Terwijl op het wedstrijdterrein dressuuren springconcoursen worden gehouden voor paarden en pony’s, staat het
hoofdterrein zaterdag 16 september in het teken van de aangespannen paardensport. Hierbij draait het om de schoonheid van de bewegingen van de tuigpaarden. Vooral de temperamentvolle hackney’s staan bekend om hun
fraaie draf. Uiteraard worden ook shows en demonstraties gegeven, vooral het horse boarding belooft een waar spektakel te worden!

Supersnelle Shetlanders
Veertien jonge jockeys op stoere Shetlanders binden met elkaar de strijd aan: wie is de snelste? In twee heats strijden ze voor een finaleplaats. Wordt het een nekaannekrace of komt er eentje na een geweldige eindsprint solo over de
finishlijn? En wat extra leuk is, is dat de ruiters de vergoeding die ze voor hun race krijgen, volledig doneren aan Stichting KiKa. Kom dus vooral kijken!

Als opwarmertje geven ze om 11.45 uur een mooie dressuurshow op muziek. Daarna bereiden ze zich voor op snelheid en spektakel en staan ze om 14.55 uur aan de start van de snelheidsrace.

Springclinic
Als iemand weet hoe je met een paard moet springen, dan is het Lammert Laseur. Deze paardenman in hart en
nieren werd zelf op bijzondere manier geschoold; zo moest hij bijvoorbeeld een heel parcours met hindernissen van 1.40 meter hoog afleggen zonder stijgbeugels. Viel hij eraf, dan moest hij weer opnieuw beginnen. Lammert sprong jaren op internationaal niveau, maar zijn grootste talent is misschien wel lesgeven. Vandaag geeft hij om 12.35 uur een springclinic aan vier ponyruiters op het hoofdterrein. Een geweldige kans voor een nieuwe generatie om te leren van een oude rot uit het vak. En voor het publiek interessant om te ontdekken dat de springsport niet zo eenvoudig is als het soms lijkt.

Horse boarding
Een skateboard achter een paard? In volle galop? Het klinkt als een stunt van de mannen van Jackass, maar niets is
minder waar: horse boarding is een officiële sport. Nog niet zo bekend weliswaar, maar in diverse Europese landen timmert deze sport flink aan de weg, met Engeland als koploper. We hebben dan ook de beste Engelse teams uitgenodigd om deze spectaculaire sport te komen demonstreren tijdens Dorpsfeest Hoogland. Ze treden vandaag twee keer op: om 14.00 uur en 16.05 uur. Kom vooral kijken, want ze maken er een geweldige show van. En wees niet verbaasd als ze snelheden van tegen de zestig kilometer per uur aantikken!