Dorpsfeest Hoogland draait 100% op vrijwilligers

Elk jaar maken we van het Dorpsfeest Hoogland een gezellig evenement voor jong en oud. Dat doen wij samen met circa 950 vrijwilligers. Tijdens het feestweekend zijn zij herkenbaar aan hun gekleurde shirt. Op sommige momenten wordt er veel van onze vrijwilligers gevraagd. Zij proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen. Maar dit lukt niet altijd. Wij vragen hiervoor je begrip en je geduld. Want zonder vrijwilligers, geen feest! Al onze vrijwilligers vinden het leuk en gezellig om iets voor het Dorpsfeest Hoogland te doen. Als jij ook graag iets voor ons wilt betekenen, meld je dan aan. Voor veel activiteiten hebben we voldoende 100% vrijwilligers, maar wie weet kunnen we jouw hulp toch goed gebruiken. Dus aanmelden kan altijd.

Als je je aanmeldt dan moet je akkoord gaan met het vastleggen van jouw gegevens in de database van Dorpsfeest Hoogland (DFH). DFH verwerkt jouw gegevens conform de AVG richtlijnen. Wanneer je niet wilt dat jouw persoonsgegevens worden vastgelegd en gebruikt voor het Dorpsfeest, kun je helaas geen vrijwilliger worden.
Ben je jonger dan 16 jaar, dan hebben we ook toestemming van je ouder(s) nodig.

Voor het Zomercarnaval en het Dreesfeest is een vrijwilligers stop. We hebben hiervoor zelfs een wachtlijst. Het heeft geen zin om je voor deze beide onderdelen aan te melden. Zodra er plekken vrij komen, zullen we dat op deze pagina melden. Voorlopig echter, zijn er zo veel vrijwilligers die bij deze onderdelen willen helpen, dat het vol zit.

Bekijk hieronder de gangbare beschikbare functies en meld je vandaag nog aan via ons aanmeldformulier! >

SPECIALE VACATURES VRIJWILLIGERS gezocht:

Vrijwilligers die met hand- en spandiensten op zaterdag en zondag tussen 18:00 en 20:00 helpen
Vrijwilligers die behulpzaam zijn voor verschillende taken gedurende 2 uur.
Meld je aan bij catering.

Enthousiaste vrijwilligers die in het weekend willen helpen met opruimen van afval op het terrein.
Wie komt ons helpen om het feestterrein er netjes uit de laten blijven zien? Aanmelden kan door te mailen naar: vrijwilligers@dorpsfeesthoogland.nl of Meld je aan bij catering.

Coördinator bezetting informatiestand op zaterdag en zondag overdag. Je zorgt voor de bezetting van de infostand en zorgt ervoor dat de vrijwilligers de bezoekers kunnen informeren over diverse DFH onderdelen, waar is wat en hoe laat? Meld je aan bij de PR.

Vrijwilligers orde en veiligheid: Kinderopvang en verkeersregelaars

Kinderopvang:  Een kind raakt een ouder even kwijt of andersom een ouder is een kind kwijt. Bij DFH is er een opvang voor kinderen die een ouder kwijt zijn en wachten dan bij de opvang op hereniging. Jij zorgt ervoor dat deze kinderen vermaakt worden en even een leuke tijd hebben terwijl gezocht wordt naar de ouder. Vind jij dit leuk en ben je van onbesproken gedrag? Meld je aan bij orde en veiligheid

Verkeersregelaar: Vind jij het leuk om het dorpsfeestverkeer (met name langzaam verkeer) in goede banen te leiden en kun je goed met mensen omgaan en met een lach de juiste weg wijzen? Meld je aan bij orde en veiligheid

De sterrenslag zoekt nog sportieve en gezellige juryleden (leeftijd vanaf 16 jaar). Kun je een beetje goed tellen en weet je ook de tijd in de gaten te houden? Dan ben jij degene die we op in het weekend op zaterdag nodig hebben tussen 12:00 en 16:00 uur. Aanmelden door een email te sturen naar sterrenslag@dorpsfeesthoogland.nl.

VRIJWILLIGERS VOOR DE CREATIEVE STRAAT
Vrijwilligers die helpen met verplaatsen van stoelen,  haringen uit de kramen halen etc. Dus als het kan een paar jongens of meiden met wat kracht.
Leeftijd: 13/14/15/16 jaar.
Tijden: In het weekend op zaterdag van 17 tot 18.30 uur en zondag van 17 tot 19 uur.
Aanmelden via formulier website vrijwilligers aanmelden

Bij het Dorpsfeest werken de vrijwilligers in een of meer van de volgende onderdelen. Klik op het onderdeel voor een korte uitleg:

Wanneer je kiest voor het onderdeel catering, kun je ingezet worden bij:

 •   Bar, binnen of buiten. (hiervoor dien je 18 jaar of ouder te zijn);
 •   Garderobe;
 •   Muntverkoop;
 •   Glazen halen;
 •   Veld opruimen;
 •   Bediening Dreesfeest / Zomercarnaval(zit al vol).

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Wanneer je kiest voor het onderdeel orde en veiligheid kun je ingezet worden bij:

 • Bewaken van in- en uitgangen op het terrein; Deze vrijwilligers kunnen we nog gebruiken!
 • Hulp bieden bij het parkeren van auto’s;
 • Bewaken van de tent;
 • Bewaken van het terrein;
 • Controle kaarten en leeftijdscheck.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Facilitair word je ingezet bij de  op- en afbouw van het Dorpsfeest. Dit kan tijdens, maar ook de week vooraf, het Dorpsfeest.
Hierbij help je bij het vlaggetjes ophangen tot aan het hekken neerzetten aan toe, maar bijvoorbeeld ook bij de aanleg van de elektra, het water etc.
Wanneer je kiest voor het onderdeel PR, word je ingezet bij de informatiestand. Je beantwoordt dan o.a. vragen van de bezoekers en wijst ze de weg.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Geluid en Artiesten word je ingezet bij het op- en afbouwen van verschillende voorstellingen. Denk daarbij aan het bouwen van/op het podium en het inrichten van de feesttent.
Stichting Paardensport Hoogland organiseert de paardensport en de activiteiten op het hoofdterrein. Wanneer je kiest voor SPH bied je o.a. een helpende hand bij het verzorgen van de linten, bloemen en de ontvangstruimte.

JOHO (voorheen Jong Hoogland) organiseert alle spellen tijdens het Dorpsfeest.
Wanneer je kiest voor het onderdeel JOHO kan je ingezet worden bij:

 • Kinderspelen: begeleiden van verschillende kinderspelletjes of de kermisattracties;
 • Strooidorp: begeleiding bieden in de kinderboerderij;
 • Creatieve straat: helpen van de op- en afbouw van kramen;
 • Sterrenslag: jureren bij de spellen of opbouwen van de spellen;
 • Knock out show: verkopen van kaarten aan het publiek;
 • Ben je wakker test: op en afbouw en het begeleiden van spellen;
 • Beachvolleybal: Fluiten en tellen tijdens het spel.

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Tijdens het Dorpsfeest komt het wel eens voor dat kinderen hun ouders kwijt raken. Hiervoor bestaat de kinderopvang.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Kinderopvang  zullen deze kinderen bij jou terecht komen en heb je de zorg tot hun ouders gevonden zijn.

De week voor het dorpsfeest wordt een feest georganiseerd voor jongeren van 12 tot 16 jaar.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Pre Party kun je helpen bij de inrichting van de zaal, bij de garderobe of de beveiliging.

Wanneer je commissielid wilt worden, betekent dit dat je je inzet bij het organiseren van het Dorpsfeest Hoogland. Dan ben je circa 10 maanden met de organisatie bezig. Geef je interesse voor een onderdeel aan in het kopje interesses.