Vrijwilligers

Dorpsfeest Hoogland draait 100% op vrijwilligers

Elk jaar maken we van het Dorpsfeest Hoogland een gezellig evenement voor jong en oud. Dat doen wij samen met circa 1000 vrijwilligers. Tijdens het feestweekend zijn zij herkenbaar aan hun gekleurde shirt. Op sommige momenten wordt er veel van onze vrijwilligers gevraagd. Zij proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen. Maar dit lukt niet altijd. Wij vragen hiervoor je begrip en medewerking. Want zonder vrijwilligers, geen feest! Al onze vrijwilligers vinden het leuk en gezellig om iets voor het Dorpsfeest Hoogland te doen. Als jij ook graag iets voor ons wilt betekenen, meld je dan aan. Voor veel activiteiten hebben we voldoende 100% vrijwilligers, maar wie weet kunnen we jouw hulp toch goed gebruiken. Dus aanmelden kan altijd.

Als je je aanmeldt dan moet je akkoord gaan met het vastleggen van jouw gegevens in de database van Dorpsfeest Hoogland (DFH). DFH verwerkt jouw gegevens conform de AVG richtlijnen. Wanneer je niet wilt dat jouw persoonsgegevens worden vastgelegd en gebruikt voor het Dorpsfeest, kun je helaas geen vrijwilliger worden.

Voor het Zomercarnaval en het Dreesfeest is een vrijwilligers stop. We hebben hiervoor zelfs een wachtlijst. Het heeft geen zin om je voor deze beide onderdelen aan te melden. Zodra er plekken vrij komen, zullen we dat op deze pagina melden. Voorlopig echter, zijn er zo veel vrijwilligers die bij deze onderdelen willen helpen, dat het vol zit.

Bekijk hieronder de gangbare beschikbare functies en meld je vandaag nog aan via ons aanmeldformulier! >

SPECIALE VACATURES VRIJWILLIGERS 2018   Gezocht:

Zaterdagmiddag 15 september:
Vrijwilligers voor verschillende kinderspelen en kermisattracties (diverse tijden). Minimumleeftijd 12 jaar. Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden/

De sterrenslag zoekt nog sportieve en gezellige juryleden (leeftijd vanaf 16 jaar). Kun je een beetje goed tellen en weet je ook de tijd in de gaten te houden? Dan ben jij degene die we op zaterdag 15 september nodig hebben tussen 12:00 en 16:00 uur. Aanmelden door een email te sturen naar sterrenslag@dorpsfeesthoogland.nl.

Zondagmiddag 16 september:
Kinderspelen. Minimumleeftijd vanaf 12 jaar. Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

VRIJWILLIGERS VOOR HET VELDRUIMEN
Kun je niet wachten om als jongere aan de slag te gaan als vrijwilliger bij het Dorpsfeest meld je dan aan voor het opruimen van het zwerfafval op ons feestterrein. Ben je 12 jaar of ouder meld je dan aan via formulier website (Catering) https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

VRIJWILLIGERS VOOR DE CREATIEVE STRAAT
Vrijwilligers die helpen met verplaatsen van stoelen,  haringen uit de kramen halen etc. Dus als het kan een paar jongens of meiden met wat kracht.
Leeftijd: 13 / 14 jaar. Tijden: zaterdag en zondag van 17.00 tot 18.30.
Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

Bij het Dorpsfeest werken de vrijwilligers in een of meer van de volgende onderdelen. Klik op het onderdeel voor een korte uitleg:

Catering
Wanneer je kiest voor het onderdeel catering, kun je ingezet worden bij:

 •   Bar, binnen of buiten. (hiervoor dien je 18 jaar of ouder te zijn);
 •   Garderobe;
 •   Muntverkoop;
 •   Glazen halen;
 •   Bediening Dreesfeest (zit al vol);
 •   Popcorn en suikerspinnen;
 •   Veld opruimen.

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Orde en Veiligheid
Wanneer je kiest voor het onderdeel orde en veiligheid kun je ingezet worden bij:

 • Bewaken van in- en uitgangen op het terrein; Deze vrijwilligers kunnen we nog gebruiken!
 • Hulp bieden bij het parkeren van auto’s;
 • Bewaken van de tent;
 • Bewaken van het terrein;
 • Controle kaarten en leeftijdscheck.
Facilitair
Wanneer je kiest voor het onderdeel Facilitair word je ingezet bij de  op- en afbouw van het Dorpsfeest. Dit kan tijdens, maar ook de week vooraf, het Dorpsfeest.
Hierbij help je bij het vlaggetjes ophangen tot aan het hekken neerzetten aan toe, maar bijvoorbeeld ook bij de aanleg van de elektra, het water etc.
PR
Wanneer je kiest voor het onderdeel PR, word je ingezet bij de informatiestand. Je beantwoordt dan o.a. vragen van de bezoekers en wijst ze de weg.
Geluid en artiesten
Wanneer je kiest voor het onderdeel Geluid en Artiesten word je ingezet bij het op- en afbouwen van verschillende voorstellingen. Denk daarbij aan het bouwen van/op het podium en het inrichten van de feesttent.
Stichting Paardensport Hoogland
Stichting Paardensport Hoogland organiseert de paardensport en de activiteiten op het hoofdterrein. Wanneer je kiest voor SPH bied je o.a. een helpende hand bij het verzorgen van de linten, bloemen en de ontvangstruimte.
JOHO (Jong Hoogland)
JOHO (voorheen Jong Hoogland) organiseert alle spellen tijdens het Dorpsfeest.
Wanneer je kiest voor het onderdeel JOHO kan je ingezet worden bij:

 • Kinderspelen: begeleiden van verschillende kinderspelletjes of de kermisattracties;
 • Strooidorp: begeleiding bieden in de kinderboerderij;
 • Creatieve straat: helpen van de op- en afbouw van kramen;
 • Sterrenslag: jureren bij de spellen of opbouwen van de spellen;
 • Knock out show: verkopen van kaarten aan het publiek;
 • Ben je wakker test: op en afbouw en het begeleiden van spellen;
 • Beachvolleybal: Fluiten en tellen tijdens het spel.

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Kinderopvang
Tijdens het Dorpsfeest komt het wel eens voor dat kinderen hun ouders kwijt raken. Hiervoor bestaat de kinderopvang.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Kinderopvang  zullen deze kinderen bij jou terecht komen en heb je de zorg tot hun ouders gevonden zijn.
Pre Party
De week voor het dorpsfeest wordt een feest georganiseerd voor jongeren van 12 tot 16 jaar.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Pre Party kun je helpen bij de inrichting van de zaal, bij de garderobe of de beveiliging.
Commissie
Wanneer je commissielid wilt worden, betekent dit dat je je inzet bij het organiseren van het Dorpsfeest Hoogland. Dan ben je circa 10 maanden met de organisatie bezig. Geef je interesse voor een onderdeel aan in het kopje interesses.

Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger voor Dorpsfeest Hoogland