Vrijwilligers

Dorpsfeest Hoogland draait 100% op vrijwilligers

Elk jaar maken we van het Dorpsfeest Hoogland een gezellig evenement voor jong en oud. Dat doen wij samen met ruim 900 vrijwilligers. Tijdens het feestweekend zijn zij herkenbaar aan hun gekleurde shirt. Op sommige momenten wordt er veel van onze vrijwilligers gevraagd. Zij proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen. Maar dit lukt niet altijd. Wij vragen hiervoor je begrip en medewerking. Want zonder vrijwilligers, geen feest! Al onze vrijwilligers vinden het leuk en gezellig om iets voor het Dorpsfeest Hoogland te doen. Als jij ook graag iets voor ons wilt betekenen, meld je dan aan. Alleen voor onderstaande speciale vacatures zoeken wij voor de 2017 editie nog vrijwilligers.  Voor veel activiteiten hebben we voldoende 100% vrijwilligers, maar wie weet kunnen we jouw hulp toch goed gebruiken. Dus aanmelden kan altijd.

Voor het Zomercarnaval en het Dreesfeest is een vrijwilligers stop. We hebben hiervoor zelfs een wachtlijst. Het heeft geen zin om je voor deze beide onderdelen aan te melden. Zodra er plekken vrij komen, zullen we dat op deze pagina melden. Voorlopig echter, zijn er zo veel vrijwilligers die bij deze onderdelen willen helpen, dat het vol zit.

Bekijk hieronder de gangbare beschikbare functies en meld je vandaag nog aan via ons aanmeldformulier! >

SPECIALE VACATURES VRIJWILLIGERS 2017    Gezocht:

Help jij mee loten verkopen voor een ballonvaart?

Alle bezoekers én vrijwilligers van Dorpsfeest Hoogland maken kans op een ballonvaart. Zo ben je letterlijk in de wolken tijdens ons evenement. De luchtballon stijgt zondag 17 september op vanaf het hoofdterrein: een geweldige afsluiter van een topweekend! Je moet wel nuchter zijn als je in de ballon mee gaat varen!

Om die ballonvaart te kunnen winnen, heb je loten nodig. Waar je die koopt? Misschien wel bij jou?! Want JIJ bent onmisbaar voor het slagen van deze  waanzinnig leuke actie. Oké, nu even serieus: wil jij ons helpen met het verkopen van de lootjes? We hebben sales teams nodig op:

13 september – tijdens de vuurwerkshow (20.00 – 21.00 uur)
14 september – tijdens het beachvolleybaltoernooi (18.30 – 22.00 uur)
16 september – op het hele Dorpsfeest-terrein (10.00 -17.00 uur: je hoeft natuurlijk niet de hele dag, we zijn al blij met een paar uurtjes)

Een verkoopteam bestaat uit twee mensen. Dat is wel zo gezellig én efficiënt. En een leuke bijkomstigheid: het team dat de meeste lootjes verkoopt, wint bovendien een leuke verrassing! Dus heb je een beetje lef, ben je in de wolken en wil je loten verkopen? Geef je dan op via ballonvaart@dorpsfeesthoogland.nl  en vermeld daarbij op welk moment je ons kunt helpen. Alvast dank voor je hemelse hulp!

Zaterdagmiddag 16 september:
Vrijwilligers voor verschillende kinderspelen en kermisattracties (diverse tijden). Minimumleeftijd 12 jaar. Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden/

De sterrenslag zoekt nog sportieve en gezellige juryleden (leeftijd vanaf 16 jaar). Kun je een beetje goed tellen en weet je ook de tijd in de gaten te houden? Dan ben jij degene die we op zaterdag 16 september nodig hebben tussen 12:00 en 16:00 uur. Aanmelden door een email te sturen naar sterrenslag@dorpsfeesthoogland.nl.

Zondagmiddag 17 september:
Kinderspelen. Minimumleeftijd vanaf 12 jaar. Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

VRIJWILLIGERS VOOR HET VELDRUIMEN
Kun je niet wachten om als jongere aan de slag te gaan als vrijwilliger bij het Dorpsfeest meld je dan aan voor het opruimen van het zwerfafval op ons feestterrein. Ben je 12 jaar of ouder meld je dan aan via formulier website (Catering) https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

VRIJWILLIGERS VOOR DE CREATIEVE STRAAT
Vrijwilligers die helpen met verplaatsen van stoelen,  haringen uit de kramen halen etc. Dus als het kan een paar jongens of meiden met wat kracht.
Leeftijd: 13 / 14 jaar. Tijden: zaterdag en zondag van 17.00 tot 18.30.
Aanmelden via formulier website https://www.dorpsfeesthoogland.nl/vrijwilligers/aanmelden

Bij het Dorpsfeest werken de vrijwilligers in een of meer van de volgende onderdelen. Klik op het onderdeel voor een korte uitleg:

Catering
Wanneer je kiest voor het onderdeel catering, kun je ingezet worden bij:

 •   Bar, binnen of buiten. (hiervoor dien je 18 jaar of ouder te zijn);
 •   Garderobe;
 •   Muntverkoop;
 •   Glazen halen;
 •   Bediening Dreesfeest (zit al vol);
 •   Popcorn en suikerspinnen;
 •   Veld opruimen.

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Orde en Veiligheid
Wanneer je kiest voor het onderdeel orde en veiligheid kun je ingezet worden bij:

 • Bewaken van in- en uitgangen op het terrein; Deze vrijwilligers kunnen we nog gebruiken!
 • Hulp bieden bij het parkeren van auto’s;
 • Bewaken van de tent;
 • Bewaken van het terrein;
 • Controle kaarten en leeftijdscheck.
Facilitair
Wanneer je kiest voor het onderdeel Facilitair word je ingezet bij de  op- en afbouw van het Dorpsfeest. Dit kan tijdens, maar ook de week vooraf, het Dorpsfeest.
Hierbij help je bij het vlaggetjes ophangen tot aan het hekken neerzetten aan toe, maar bijvoorbeeld ook bij de aanleg van de elektra, het water etc.
PR
Wanneer je kiest voor het onderdeel PR, word je ingezet bij de informatiestand. Je beantwoordt dan o.a. vragen van de bezoekers en wijst ze de weg.
Geluid en artiesten
Wanneer je kiest voor het onderdeel Geluid en Artiesten word je ingezet bij het op- en afbouwen van verschillende voorstellingen. Denk daarbij aan het bouwen van/op het podium en het inrichten van de feesttent.
Stichting Paardensport Hoogland
Stichting Paardensport Hoogland organiseert de paardensport en de activiteiten op het hoofdterrein. Wanneer je kiest voor SPH bied je o.a. een helpende hand bij het verzorgen van de linten, bloemen en de ontvangstruimte.
JOHO (Jong Hoogland)
JOHO (voorheen Jong Hoogland) organiseert alle spellen tijdens het Dorpsfeest.
Wanneer je kiest voor het onderdeel JOHO kan je ingezet worden bij:

 • Kinderspelen: begeleiden van verschillende kinderspelletjes of de kermisattracties;
 • Strooidorp: begeleiding bieden in de kinderboerderij;
 • Creatieve straat: helpen van de op- en afbouw van kramen;
 • Sterrenslag: jureren bij de spellen of opbouwen van de spellen;
 • Knock out show: verkopen van kaarten aan het publiek;
 • Ben je wakker test: op en afbouw en het begeleiden van spellen;
 • Beachvolleybal: Fluiten en tellen tijdens het spel.

Vermeld je voorkeur bij interesses.

Kinderopvang
Tijdens het Dorpsfeest komt het wel eens voor dat kinderen hun ouders kwijt raken. Hiervoor bestaat de kinderopvang.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Kinderopvang  zullen deze kinderen bij jou terecht komen en heb je de zorg tot hun ouders gevonden zijn.
Pre Party
De week voor het dorpsfeest wordt een feest georganiseerd voor jongeren van 12 tot 16 jaar.
Wanneer je kiest voor het onderdeel Pre Party kun je helpen bij de inrichting van de zaal, bij de garderobe of de beveiliging.
Commissie
Wanneer je commissielid wilt worden, betekent dit dat je je inzet bij het organiseren van het Dorpsfeest Hoogland. Dan ben je circa 10 maanden met de organisatie bezig. Geef je interesse voor een onderdeel aan in het kopje interesses.

Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger voor Dorpsfeest Hoogland