Om de orde en veiligheid tijdens het Dorpsfeest Hoogland (DFH) te waarborgen, gelden gedurende het gehele evenement onze huisregels. Indien je je bevindt op het terrein van Dorpsfeest Hoogland ben je verplicht je aan de huisregels te houden. Je dient de aanwijzingen van de medewerkers van de organisatie (Stichting Dorpsfeest Hoogland) op te volgen.

Je kunt de huisregels hier downloaden. Deze vind je op het terrein en op de website.

Bezoek aan het Dorpsfeest Hoogland en deelname aan de activiteiten is geheel op eigen risico.

Door ons evenement te bezoeken ga je ermee akkoord dat DFH foto en video opnames maakt, die met name gebruikt worden voor publiciteit (social media, website, krantenberichten, programmablad etc).

ONZE HUISREGELS WORDEN GEACTUALISEERD VOLGENS DE CORONA-MAATREGELEN KORT VOOR AANVANG DORPSFEEST.

Dorpsfeest Hoogland draait volledig op de inzet van honderden vrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn een belangrijke schakel in de organisatie; zonder vrijwilligers zou dit evenement namelijk niet van de grond komen. Tijdens het feestweekend wordt er veel van ze gevraagd. Op sommige momenten kan het bijvoorbeeld erg druk zijn bij de catering of de muntverkoop. Hoewel alle vrijwilligers hun uiterste best doen om iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn, lukt dit niet altijd. Wij vragen hiervoor je begrip en medewerking. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te werken aan Dorpsfeest Hoogland? Meld je dan aan voor Dorpsfeest Hoogland van volgend jaar via vrijwilligers@dorpsfeesthoogland.nl. Goede tips en opmerkingen zijn welkom op info@dorpsfeesthoogland.nl.

Sinds de oprichting van Dorpsfeest Hoogland worden wij financieel ondersteund door donateurs. Een donateur heeft de mogelijkheid om tijdens de speciale voorverkoop 1 toegangskaart per feestavond te kopen voordat de vrije verkoop begint. Jaren geleden is een donateurstop ingevoerd, om er voor te zorgen dat er voldoende toegangskaarten in de vrije verkoop te koop zijn. Het is daarom helaas niet meer mogelijk om donateur te worden. In de vrije verkoop kan men een toegangskaart kopen, zolang de voorraad strekt. Vanwege veiligheidseisen geldt dat er een maximum aantal personen in de feesttent kan worden toegelaten. Ook al lijkt de feesttent niet vol, meer bezoekers mogen er niet in. Ook gelden per feestavond verschillende maximale aantallen bezoekers. Zo zijn er bijvoorbeeld voor de donderdagavond minder kaarten te koop, vanwege de indeling van de feesttent.

De vrije verkoop start altijd op de donderdagavond, 1 week voordat het Dorpsfeest begint. De vrije verkoop start in de Neng (Engweg) te Hoogland vanaf 19:00 tot 21:00 uur. Voor de feestavonden geldt een maximum aantal van 2 kaarten per persoon. Toegangskaarten voor de Pre Party en het Dreesfeest zijn al verkrijgbaar vanaf begin september bij Primera Brundel en cafe bar de Kolkrijst in Hoogland. Er worden NOOIT kaarten verkocht via internet. Dus E-tickets zijn vals! Trap er niet in als er kaarten worden aangeboden.

Dorpsfeest Hoogland verkoopt nooit kaarten aan fanclubs van optredende artiesten.
Dit verkoopbeleid heeft er voor gezorgd dat iedereen die tijdens de start van de vrije verkoop een kaart wilde hebben, deze ook kon kopen. Meestal zijn de feestavonden uitverkocht vlak voordat het Dorpsfeest begint. Afhankelijk van de optredende artiest(en) zal een bepaalde feestavond al snel uitverkocht kunnen zijn. Koop je toegangskaart daarom op tijd! OP=OP.

Wanneer je Dorpsfeest Hoogland een warm hart toedraagt en je wilt ons evenement financieel ondersteunen dan kun je ‘Vriend van Dorpsfeest Hoogland’ worden. Hier staat verder niets tegenover, maar zorg je er wel voor dat het Dorpsfeest mogelijkheden heeft om zo nu en dan iets extra’s te doen. Geef je op via vrienden@dorpsfeesthoogland.nl en geef aan dat je graag vriend wilt worden. Voor de duidelijkheid: Als vriend van het Dorpsfeest heb je GEEN recht om kaarten in de voorverkoop voor donateurs te kopen. Dat kan alleen als je donateur bent. Het is niet mogelijk om nog donateur te worden, omdat het maximum aantal is bereikt. Zie info hierboven onder Donateurs en toegangskaarten.

Alle drankjes, eten en activiteiten worden tijdens het Dorpsfeest betaald met de bekende rode Dorpsfeest-munten à € 2,10 per stuk. De munten worden verkocht in de feesttent, naast de bar. Overdag zijn de munten ook verkrijgbaar bij het munt-verkooppunt. De blauwe munten, de Hooglandse Halfjes, zijn niet te koop, maar je kunt ze wel terugkrijgen als wisselgeld. Je kunt deze munten gewoon weer besteden aan consumpties en activiteiten. Munten die je vorig jaar hebt overgehouden, kun je dit jaar gewoon weer gebruiken. Het inwisselen van munten voor contanten is niet mogelijk.

Dorpsfeest Hoogland biedt minder validen ook gelegenheid om van het dorpsfeest te kunnen genieten. Vrijwel alle onderdelen zijn goed te bereiken.

Parkeerterrein
Op het nieuwe parkeerterrein hebben wij enkele speciale invalide parkeerplaatsen gereserveerd (navigatie: Engweg 115 Hoogland, het grasveld achter rijvereniging de Eemruiters). Wij verzoeken u de invalidekaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen wanneer u gebruik maakt van deze parkeerplaatsen. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar.

Toiletten
Naast de feesttent staat een sanitaire voorziening. Voor minder valide is er een aangepaste toiletvoorziening aanwezig.

Hoofdterrein
Het terrein is sinds 2016 anders ingedeeld. Het hoofdterrein van paardensport en de shownummers vindt u nu aan uw linkerhand als u het terrein bij de bezoekersingang op komt. Zie de plattegrond

Feesttent
De feesttent is voorzien van op/afrij platen.

Overig
Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met pr@dorpsfeesthoogland.nl. U kunt natuurlijk ook altijd ter plekke een van onze vrijwilligers om hulp vragen. Zij zijn te herkennen aan het dorpsfeest T-shirt en helpen u graag.

Stichting Dorpsfeest Hoogland heeft hart voor het milieu. Het papier van ons programmablad is dan ook FSC-gecertificeerd. Daarnaast wordt de gebruikte plastic bekers weer gerecycled.

Vanuit hygiënisch oogpunt gebruiken we wegwerpbekers. Deze worden in gescheiden afvalcontainers afgevoerd voor recycling. En verder vragen we onze gasten nadrukkelijk om het feestterrein schoon te houden en afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien.

Heb je tijdens je bezoek aan het Dorpsfeest vragen over de activiteiten? Dan kun je terecht bij een van onze vrijwilligers in de informatiestand vlakbij de feesttent. Hier vind je de plattegrond van het terrein en de uitslagen van wedstrijden. Deelnamekaarten voor de Knock-Out Show op zondag zijn hier ook te koop. Gevonden voorwerpen worden bij de informatiestand gebracht.

Het terrein van het Dorpsfeest is groot, het is er gezellig druk en het kan dus gebeuren dat je kind jou kwijtraakt. Zorg dat je kind weet dat hij/zij zich in dat geval op een herkenbaar punt op het terrein moet blijven staan. De informatiestand heeft voor kinderen gratis polsbandjes waarop je jouw mobiele nummer kunt schrijven. Op het terrein is ook een speciale opvangtent voor kinderen die hun ouders kwijt zijn. Deze vindt u in de buurt van de hoofdingang van het feestterrein. Het is niet de bedoeling dat u uw kind hier achterlaat zolang u op ons feest bent.

Op het terrein is een EHBO-post aanwezig, vlakbij de feesttent.

Wij adviseren bezoekers om zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Komt u toch met de auto, dan kunt u  gratis parkeren op het grasveld achter rijvereniging De Eemruiters, Engweg 115 te HOOGLAND. Dit geldt ook voor de bezoekers die met deelnemers Paardensport meekomen. Dan loopt u in een minuut zo naar de hoofdingang.

Voor deelnemers paardensport, creatieve straat en muzikanten is er parkeergelegenheid op het terrein zelf. U MOET dan wel een parkeerkaart (P1/ P5) hebben gekregen om het terrein op te kunnen. De deelnemersingang is  naast het rood/blauwe appartementen gebouw (Bedekte Weg) in de wijk Kattenbroek Amersfoort-Noord. Volg de borden. Volg altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Op de feestavonden geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Toegang tot de feestavonden krijg je alleen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Op vrijdagavond en zaterdagavond mogen 16 en 17 jarigen ook de feesttent in als zij in het bezit zijn van een 18mintocherin pas en een geldig ID-bewijs. Voor hen geldt NIX Alcohol en bij overtreding geen feest meer voor de overtreder.  Jongeren vanaf 18 jaar en ouder kunnen een polsbandje halen op vertoon van geldig ID-bewijs, zodat zij alcohol kunnen drinken.
De Pre-Party (NIX alcohol) op de vrijdagavond (een week voordat het Dorpsfeest begint), is voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

Er wordt tijdens het Dorpsfeest Hoogland (ook overdag) geen alcohol verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Neem een geldig legitimatiebewijs mee, hier kan om gevraagd worden. Je kunt overdag in de informatiestand een polsbandje halen op vertoon van je geldig ID-bewijs als je 18 jaar of ouder bent. Tijdens de Pre-Party op vrijdagavond wordt geen alcohol geschonken.
Drink je toch alcohol als je jonger dan 18 jaar bent, dan is voor jou het Dorpsfeest voorbij en ga je eruit!

In de feesttent mag niet worden gerookt. Er is gelegenheid hiervoor buiten de feesttent op het terras.
Tijdens de feestavonden en de Pre-Party is het gebruik van de garderobe verplicht en kost € 0,50.
Het is verboden op ons terrein drugs, wapens en dergelijke bij zich te hebben. Verboden spullen worden in beslag genomen en overgedragen aan de politie.
De organisatie kan bezoekers vragen mee te werken aan een fouillering. Indien u uw medewerking aan een onderzoek aan kleding en/of tassen weigert, kan u de toegang ontzegd worden en moet u ons terrein verlaten.
Het betreden van ons terrein is geheel voor eigen risico van de bezoekers. De Stichting Dorpsfeest Hoogland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel en/of materiële dan wel immateriële schade, die bezoekers van het terrein mochten ondervinden.
Tijdens het Dorpsfeest worden video-opnames en foto’s gemaakt. Dit wordt altijd gedaan door medewerkers die een Dorpsfeest T-shirt dragen. Andere personen die fotograferen, zijn niet van het Dorpsfeest Hoogland. Bij het betreden van het terrein gaat u hier (stilzwijgend) mee akkoord. Op verzoek van politie of justitie zullen onze beelden worden overhandigd, mocht dat nodig zijn. Daarnaast worden de foto’s gebruikt voor publiciteit in diverse media, waaronder het programmablad en op internet en in krantenpublicaties.
Op grond van uw gedrag op ons terrein en/of op de openbare weg kan de organisatie u de toegang tot het evenement ontzeggen of weigeren.
Het is verboden om op tafels en banken te staan. Dit is voor de veiligheid van onze bezoekers.
De organisatie heeft het recht, om in geval van overmacht, aanpassingen in het programma te doen.
Het is verboden eigendommen van de organisatie mee te nemen.